tiistai 20. syyskuuta 2016

Corfe castle & village 5.9.2016

Rannikoiden lisäksi ehdin käydä myös toisessa kylässä katselemassa ja ihmettelemässä. Pääasiassa olin tutkimassa Corfen linnan raunioita, mutta toki samalla tuli kierrettyä jälleen kerran yksi Brittien monista tuhansista pikkukylistä. Ensimmäisen kerran Corfe castle rakennettiin yli 1000 vuotta sitten. Sittemmin linnaa korjailtiin ja rakennettiin monesti uudelleen, kunnes 1645 linna jäi rappeutumaan mäen päälle. Vuonna 2010 linnan rauniot avattiin yleisölle ja se keräsi 19 000 vierailijaa. Itse kävin linnaa tutkimassa hieman pilvisempänä päivänä, joten muita ihmisiä ei hirmuisesti näkyillyt. Paikalla on hyvin mielenkiintoinen historia ja oli mahtavaa kiertää raunioita ja kuvitella sitä tuhansia vuosia sitten kaikessa loistossaan. Linnalta oli myös aivan mahtavat näkymät pelloille ja alhaalla olevaan kylään.

Kylän lähes kaikki talot oli rakennettu kivestä. Oli hyvin erilaista kiertää vaihteeksi katuja, joista moni oli lähes identtisen näköisiä, jossa kaikki rakennukset olivat harmaita ja ovia oli epätoivoisesti yritetty maalata värikkäiksi tuomaan eloa kaduille. Kaikki pikkukylän perustarpeet kyllä löytyivät, oli pullakahvilaa ja pikkupubia, mutta jokin pieni silaus jäi uupumaan. Pidin kyllä Corfen kylästä, mutta käsiin jäi vähän liikaakin aikaa sen tutkimiselle...
3 kommenttia:

 1. Kiva kun vähän historiaakin noista paikoista kerrot :3 Itse kävin juuri viimekesänä kyseisessä Corfe castlessa ja aivan huippu paikka aurinkoisina päivinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uskon, oli niin hieno pilvisenäkin päivänä! :)

   Poista
 2. Tulee ihan mieleeni Emmerdale, terkkuja sinne ja puss!

  VastaaPoista