tiistai 17. tammikuuta 2017

Skotlanti 13.-16.1.2017 // PART 1

Ihan ensalkuun pitäisi varmaan tännekin ilmoitella, etten ole enää au pair. Joulun jälkeen palasin Britteihin, mutta en enää host perheeni luo vaan siskolleni muutamaksi viikoksi. Syy tähän on host-äidilleni käynyt onnettomuus ja sen seurauksena he tarvitsivat sitten aupairin, joka pystyy ajamaan Briteissä. Olemme edelleen todella hyvissä väleissä perheen kanssa ja menen vielä käymään heillä kylässä ennen lähtöäni.

Sitten tähän Skotlannin reissuun jonka tein! Mulla on siis sukulaisia pohjoisessa ja päätin käyttää säästöjäni ja lähteä katsomaan heitä vielä, kun halvalla pääsin. Halvin matkustusmuoto oli yöbussi ja matka kesti noin 10h Lontoosta. Edestakainen reissu bussilla maksoi £45 ja halvemmatkin liput olisi varmaan saanut, jos aikaisemmin olisi varaillut. Ei todellakaan mikään paras paikka nukkua nuo kovat bussin penkit, mutta matka sujui yllättävän nopeasti ja väsyneenä pääsin sitten perjantaiaamuna perille Dumfriesiin.
         Muutamien reissupäivieni aikana pääsin näkemään todella paljon upeaa Skotlannin luontoa ja pienen lumituiskun ansiosta maisemat olivat vieläkin upeamman näköiset mitä normaalisti. Kaikki paikat mitä näin olivat vain Dumfries & Galloway-alueella ja siinä tuli ihan hinku päästä pohjoisempaan Skotlantiin seikkailemaan (ehkä sitten joskus!). Sää oli vaihtelevaa, kuten stereotyyppisesti Skotlannista voisi odottaakkin. Yhtenä hetkenä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja seuraavaksi sai juosta sadetta karkuun takaisin autolle. Mulle tuli hirveän kotoisa olo Skotlannissa ja yritin nauttia jokaisesta hetkestä, jonka sain siellä perheeni kanssa viettää. Kuvia tuli otettua enemmän kuin riittävästi, joten laittelen niitä kahdessa eri osassa tänne!
6 kommenttia:

 1. Ihanaihana Skotlanti ♥♥ Yksi mun lempparipaikoista maailmassa. Tuli kauhee ikävä takas ku katteli näitä kuvia :D Toivottavasti sulla on ollut kiva reissu! Ja ikävä kuulla ettet oo enää au pair (vai haittaako asia edes sua?) :d

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skotlanti on kyllä niin rakas maa, oli mahtava reissu! ♥ Harmittaa toki, etten ole enää au pair, mutta samalla uskon, että kaikki tapahtuu syystä. Ilman au pair pestin loppumista olisin tuskin päässyt käymään Skotlannissa katsomassa sukulaisiani, joten hyvillä mielin päätin auppari kokemukseni :)

   Poista
 2. jäätävän rakas skotlanti❤ Asuuko sun sisko siis Brightonissa vaiko missä? En oikeen ole handlannu :)

  VastaaPoista
 3. Harmi että sun au pair -aika päättyi tolla tavalla, mutta mahtavaa että pääsit silti käymään takaisin Briteissä ja Skotlannissa :) Aiotko jatkaa au pair hommia toisessa perheessä vai onks sulla muita suunnitelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! "Everything happens for a reason" siteeraa melko täydellisesti tän hetken fiiliksiä au pair pestin loppumisesta. Mun au pair kokemukset taitaa olla tältä erää ohi, koska pian suuntaan Suomeen lukemaan pääsykokeisiin (tiedän, mälsää). Toivottavasti pääsen kuitenkin muualle seikkailemaan ja kokemaan kaikenlaisia uusia kokemuksia ympäri ämpäri :)

   Poista