keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Prague, Czech Republic 22.5-26.5.2017

Praha oli uskomattoman kaunis. Joka kerta, kun kääntyi astelemaan uudelle kadulle, oli katseltava ympärilleen huolella. Talot olivat vanhoja ja koristeellisia, kadunkulmissa pienissä kojuissa myytiin paikallisia herkkuja ja mukulakivien veläistä löytyi välillä koloja joihin kenkäkin katoaisi. Kaikki oli yksinkertaisesti nähtävyys. Jokainen talo, jokainen katu ja jokainen joen ylittävä silta. En kaivannut ollenkaan Big Benin kaltaisia vetonauloja, vaan oli aivan ihanaa lähteä aamulla kävelemään ja tietää, ettei tulisi pettymään päivän aikana mihinkään. Kaupungissa pääsi kaikkialle kätevästi kävellen ja kiersimmekin aika laajan alueen Prahaa ihan vaan jalan. Vanhan kaupungin torin lisäksi mieleeni erityisesti jäi John Lennon -seinä, joka oli täynnä graffiteja ja laulunsanoja. Tunnelma siellä oli jotenkin erityisen ihana, kun paikalle saapui kitaristi soittamaan ja laulamaan The Beatlesin biisejä. Suosittelen Prahaa kyllä ehdottomasti kaikille ja kaupunkia kannattaa tutkia huolella ajan kanssa. Muuten ihania asioita saattaa jäädä huomaamatta!

6 kommenttia:

 1. hienoja kuvia olet ottanut! Sitä vaan kysyisin, että maksaako nää esim sun reissut montaa sataa tai vastaavaa? Kun tuntuu ettei itellä ole varaa edes Viron viinamatkaan :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän kohteesta ja millon varaa lennot ym. Yleensä pyrin varaamaan kaiken tosi ajoissa, niin saa paljon halvemmalla. Esim tää Prahan matka lentoineen ja hostelleineen makso reilusti alle 200e. Ja sit paikan päällä se riippuu ihan susta kuinka paljon haluut shoppailla/syödä ravintoloissa ym, et paljon rahaa siellä sitten menee. :) Oikeestaan mun kaikki säästöt menee yleensä matkustamiseen ja reissuihin, kun se on mulle niin tärkeetä.

   Poista
 2. Ompa ihania kuvia! Itsekkin olen käynyt Prahassa, oliskohan siitä nyt 3-4 vuotta. Olin sillon kuitenkin pelireissulla ja muutenkin olin nuorempi, joten ihan hirveesti kuvia ei tullut otettua, mutta jäi kyllä sellainen muisto, että Prahaan voisi palat uudestaankin! Muutenkin ihania matkakuvia sun blogi täynnä :)

  little-things-blogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Praha oli kyllä ehdottomasti sellainen paikka, johon palaisin mielelläni uudestaan!
   Käyn katsomassa sunkin blogisi! :)

   Poista
 3. Kivoja matkapostauksia sulla! Mä oon Prahassa käynyt muutama vuosi sitten interrailin yhteydessä pari päivää, ja ihan kiva kaupunki se oli. Silti musta tuntuu etten näe siinä mitään samanlaista suurta hohtoa kun kaikki muut tuntuu näkevän, mun mielestä se oli oikein kiva paikka mut silti ihan tavallinen isompi Keski-Euroopan kaupunki. :D Mut makuja on monia, enkä mä kieltäytyis Prahaan uusiksi menemästä vaikkei se mun uusintalistalla ykkösenä olekaan! :)

  https://laura-linnea.blogspot.se/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hmm kummallista mun mielestä Praha oli aivan ihana! <3

   Poista