keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Copenhagen, Denmark // DAY 1

En koskaan oikein osannut kuvitella Köpistä unelmieni matkakohteena, mutta kun löytää lennot alle sadalla eurolla on tilaisuus käytettävä. Keväällä lentojen oston jälkeen aloin sitten etsimään tarkempaa tietoa kaupungista ja sen tarjonnasta. Etukäteen tiesin Köpiksestä vain pienen merenneidon patsaan, tiedättehän, se kliseinen turistinähtävyys jonka ympärille sadat aasialaiset kokoontuvat. En väitä, ettenkö olisi itsekin siellä piipahtanut hetkeksi tätä Arielin ystävää katsomaan, mutta mielestäni Köpiksellä on hurjan paljon enemmän annettavaa kuin mitä ihmiset usein kuvittelevat.


Ensimmäisen päivämme aloitimme kiertelemällä hostellimme lähettyvillä Nyhavnissa. Tämä idyllinen pieni satama löytyy lähes jokaisesta postikortista Köpiksessä ja onkin todella suloinen värikkäine taloineen. Olimme niin aikaisin liikkeellä, että muut turistit eivät olleet vielä ehtineet vallata katuja ja saimmekin todella rauhassa ihailla kaikkia värejä ja maisemia joita tällä kaupunginosalla oli tarjota.


Loppupäivän seikkailimme ja kiertelimme päämäärättömästi katuja ja aina mielenkiinnon herätessä suuntasimme erilaisiin kohteisiin. Nyboderista olin kuullut jo aijemmin ja satuimme vahingossa kävelemään sinne etsiessämme ruokapaikkaa. Päätimme sitten pistäytyä näillä hauskoilla sinapin värisillä taloilla ja ihastuin niihin toden teolla! Sieltä löytyi myös hauskan nimisiä teitä kuten Delfiinikatu ja Tiikerikatu, kelpaisi asustella sen nimisellä kadulla. Tämän lisäksi kävimme Kastelletilla ja kiersimme sieltä Pienen merenneidon kautta takaisin hostellia kohti. Merenneito oli turistien saartamana, joten tyydyimme ottamaan muutaman kuvan ja jatkoimme matkaa.

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva matkailupostaus :) Missäs kanit asustaa, kun olet matkoilla?

    VastaaPoista
  2. Oi Köpis <3 Itse tuli käytyä toukokuun lopussa ja rakastuin kyllä täysin, lähtisin koska vain takaisin :-D

    VastaaPoista
  3. Kiitos vielä vinkistä, näistä irtos infoa hurjan hyvin. Jään seurailemaan reissujasi. :)

    VastaaPoista