maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kun vihdoin palaset loksahtavat paikoilleen

Se on virallista. Ensi kuussa matkaan Englantiin ja musta tulee au pair!
Pitkäaikainen haaveeni muuttui suunnitelmaksi alkuvuonna ja aloin etsimään host-perhettä jokaiselta mahdolliselta nettisivulta. Olin todella tarkka siitä, millaisen perheen hyväksyisin minua hostaamaan. Joutuisin asumaan "tuntemattomana" jonkun kotona yli puoli vuotta, joten halusin päästä perheeseen jossa minua arvostettaisiin ja pidettäisiin perheenjäsenenä. Muutamia potentiaalisia perheitä tuli vastaan kevään mittaan, mutta aina jotain jäi uupumaan enkä päässyt skypettämään minkään perheen kanssa. Aloin olemaan kesän alussa jo epätoivoinen, koska halusin päästä lähtemään jo heinäkuussa...

Viime viikolla Gumtree-nettisivulla tulikin vastaan ilmoitus perheestä, joka etsi hevosia rakastavaa au pairia Findon-nimiseen pikkukylään etelärannikolle. Sen nähdessäni innostuin todella, koska en rakasta mitään enempää kuin lapsia ja hevosia. Laitoin pitkän viestin perheelle itsestäni ja nopeasti tulikin vastaus: "This sounds perfect, could we skype?" Skypetimme päivää myöhemmin ja sain tavata lapset. Aivan älyttömän suloinen kaksikko, tytöllä ikää 6v ja poika on 4v. Mikään ei ole ikinä tuntunut niin oikealta kuin tämä. Vanhemmat ovat todella mukavia ja auttavat kaikessa missä vain voivat. He saivat minut tuntemaan oloni todella tervetulleeksi ja sain kuulla, että heidän edellinen au pairinsa oli viihtynyt heillä 3 vuotta!

Asun host-perheen pihassa asunnossa, jonka jaan yhden tallityöntekijän kanssa. Minulla on oma suuri makuuhuone, mutta keittiö ja kylpyhuone on yhteisessä käytössä tämän toisen tytön kanssa. Kerran viikossa host-äiti pyytää minulta kauppalistaa ja ostaa kaupasta tarvitsemani ainekset joilla teen itselleni ruokaa. Tämä on minulle kiva juttu, koska tykkään vapaudesta kokkailla itselleni mitä haluan. He kuitenkin sanoivat minun olevan aina tervetullut syömään heidän kanssaan päivällistä niin halutessani. Käytössäni on myös automaattivaihteinen auto, jolla vien lapsia kouluun ja harrastuksiin. Tämä jännittää minua paljon, koska en ole koskaan ajanut brittityyliin toisella puolella tietä. Host-vanhemmat kuitenkin lupasivat maksaa minulle muutaman ajotunnin ja sanoivat, että minun tarvitsee ajaa vasta sitten kun olen sinut päinvastaisen liikenteen kanssa. Uskon, että tämäkin haaste ylitetään ja Briteissä ajamisesta tulee rikastuttava kokemus! Tämän kaiken lisäksi isosiskoni ja -veljeni lapsineen asuvat vain kivenheiton päässä Findonista ja pääsen siispä näkemään heitä todella usein! Hevosia löytyy host-perheen pihasta ja tallielämästä nauttiminen tulee olemaan aivan parasta. Odotan tätä kokemusta todella paljon ja toivon, että tästä reissusta tulee kaikenkaikkiaan upea!


6 kommenttia:

 1. Oi, siistiä! Odotan kanssa innolla postausta Englannista, toivottavasti sulla on siellä supermahtavaa!

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan! Englanti on mun lempparipaikkoja Euroopassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Toivottavasti pääsen reissailemaan Brittien sisällä mahdollisimman paljon! :)

   Poista
 3. Voi että kuulostaa upealta! :)

  VastaaPoista